Historie

Helt siden 1988 har vi spesialisert oss på driftstøtte og rådgivning til våre mange bedriftskunder over hele østlandet. Og den dag i dag tilbyr vi flere forskjellige former for service, tjenester og IT drift.

Historie

Både ved tilstedeværelse i bedriften og gjennom fjerndrift støtter vi oppunder de behovene som er. Fra enkle serviceavtaler til komplette ASP, sky-tjenester. Samt at vi leverer andre fremtidsrettede løsninger tilpasset din bedrift.

Vi vokser stadig, og i løpet av disse årene har vi bygget opp en stor lojal kundemasse over hele østlandet samt andre steder i landet. Blant våre kunder finnes alt fra store industriselskap, til små enkeltmannsforetak fordelt på både privat og offentlig sektor.

Vi er stolte av at vi gjennom å implementere fremtidsrettede og tekniske nyvinninger, bidrar til en effektivitet og lønnsomhet for våre trofaste bedriftskunder.

 • 1988

  Grunnlagt Johnet så dagens lys i 1988 hvor Bjørn Johnsrud etablerte første navn «JohNET – Bjørn Johnsrud» som et enkeltmannsforetak som programmerte databaser, leverte PC’er og nettverk.

 • 1991

  Navneendring og det ansettes I 1991 gjøres selskapet om til et AS, og de første ansettelsene gjøres. John Arild Putten (som fortsatt jobber her) og Ole Hval blir de første Bjørn ansetter.

 • 1996

  Hadelands første internett node Vi får i 1996 overtalt Schibsted Nett til å installere fastlinje i gården hvor vi har kontor (Hidemgården), og vi etablerte hadelands første og eneste Internett node. For første gang kunne bedrifter og private på Hadeland kople opp sine modemer på lokaltakst for å komme på nett.

 • 1997

  Nye lokaler I nybygde lokaler flytter vi i 1997 inn i 400 m2 som var skreddersydd til våre behov. Og antall ansatte økte i god takt. Dette er de samme lokalene hvor vi befinner oss i dag.

 • 2003

  Sikkerhet og nettverk I 2003 bygget Telenor om sine sentraler på Hadeland slik at bedrifter og private nærmest sentralene kunne få bredbånd. Endelig kunne de kaste trege modemer og ISDN kort og routere til fordel for faste linjer. Men dette gjaldt ikke på langt nær alle. Dessverre er enda ikke bredbåndutbyggingen 100% på plass i dag, 15 år senere. Med bredbånd og Internett på de aller fleste arbeidsplasser ble datasikkerhet og virusproblematikk et viktig arbeidsområde. Dette er fortsatt vårt viktigste fokus og vil ventelig bli det i all framtid. Trusselbildet endrer seg fra dag til dag og vi som leverandør og konsulenter må følge med utviklingen konstant.

 • 2009

  Distriktets største datasenterI 2009 bygget vi distriktets første datasenter (ASP). Vi kunne dermed tilby kundens datarom på våre servere og fikk en rask økning i antall brukere. En stor milepæl i selskapets historie.Samme år fikk vi også rammeavtalen med Gran Kommune om levering av IKT utstyr til alle skolene i kommunen.

 • 2015

  Ny hovedeier Oscar Engeli kjøper aksjemajoriteten i Johnet Datasystemer AS og tar over som daglig leder.

 • 2016

  Kommuneavtale og nytt datasenter I 2016 vinner vi vår største rammeavtale hittil for leveranse av IKT utstyr til alle 3 kommunene på Hadeland. Samtidig etablerer vi nytt datasenter i Oslo. Et senter som øker datakraften og lagringen kraftig og reduserer sårbarhet og har stort fokus på sikkerhet.

 • 2017

  JohNET.sky for våre kunder JohNET.sky ble etablert i 2017 som et eget konsept hvor vi har satt sammen ulike nettsky løsninger sammen med vår godt etablerte drift og support.

 • 2019

  Rebranding I 2019 gjennomgår vi en av vår tids største merkbare forandring. JohNET Datasystemer AS blir endret til Johnet AS. Og vi forandrer både form og farge med ny logo og design i all vår kommunikasjon utad.