Hjemmekontor

I mars 2020 flyttet nesten hele Norge på hjemmekontor, og ikke alle kommer til å flytte tilbake til kontoret. Det er blitt viktigere å tilrettelegge for effektivitet hjemme.

Riktig arbeidsverktøy

Du trenger gode arbeidsverktøy for å jobbe godt, både på kontoret og hjemme. Men ofte er det kanskje vel så viktig hjemme. At du har de hodetelefonene som kansellerer bort bakgrunnsstøyen fra hjemmet i bakgrunnen, at du har en PC som går raskt og smidig, en skjerm som er behagelig å se på.

riktig
God samhandling

God samhandling

Gode verktøy for samhandling er alfa omega når man jobber hjemmefra. På kontoret får man litt «gratis» ved at man ser hverandre og kan spørre hverandre, men hjemmefra er man helt avhengig av at digital samhandling fungerer. Bruken av Teams eksploderte når nesten hele Norge flyttet på hjemmekontor. Teams er et veldig godt verktøy som er enkelt å ta i bruk, utfordringen er å bruke det på en smart måte slik at du faktisk oppnår god samhandling uavhengig av fysisk lokasjon på de ansatte. I johnet leverer og implementerer vi Teams, men har hovedfokus på å hjelpe bedriften få ut potensialet. Derfor har vi satt opp et kompetanseløp for å hjelpe dere til Teams-suksess.

Andre anbefalinger til hjemmekontor

  • Ha en pausestrategi: Det er ikke helt tilfeldig at da vi gikk på skolen varte undervisningen 45 minutter og så var det en pause på rundt 15 minutter. Flere undersøkelser viser at de mest produktive ansatte tar pauser, og ofte rundt et kvarter per time. Det kan være fint å gå ut i frisk luft, slik at man også får rørt på kroppen.
  • Sørg for å skille jobb og privat: Hvis du jobber på kjøkkenbenken mens du ser utvover en rotete stue og kona spør om praktiske beskjeder, barna hører musikk osv, så mister man fokus. Husk å skape et rom hjemme hvor du kan ha fokus og som er ditt «arbeidssted».
  • Ikke joggedress: Visste du at hvordan du kler deg påvirker hvordan du fremtrer selv når folk ikke ser deg? Det viser en undersøkelse fra Human Ressources Quarterly fra 2016. Grunnen er at du får mer selvtillit, føler deg mer autoritær og at du har mer kontroll når du føler du ser bra ut, og dette gir seg utslag i hvordan du fremstår og leverer. Så selv om det høres deilig ut å gå i pysjamas hele dagen så er det ikke et effektivitetstips.
Andre anbefalinger til hjemmekontor

Kontakt oss for å finne beste løsning

Robert Aaslund Langerud

Robert Aaslund Langerud

Senior IT salgskonsulent

Spesialitet:

Den moderne arbeidsplassen

Kjetil Halvdan Hansen

Kjetil Halvdan Hansen

IT-salgskonsulent i Johnet AS

Spesialitet:

Mye om moderne arbeidsplassen – eksisterende

john-arild

John Arild Putten

Senior IT salgskonsulent

Spesialitet:

Server og nettverk – teknisk